Home ⁄ 2016 ⁄ mei
Bijles

Bijles aan huis

Als kind is het tegenwoordig lastig om alles bij te houden. Er zijn zo veel afleidingen op het pad naar kennis, zeker als je ook wordt verwacht de tools te gebruiken voor school die je ook voor andere dingen kunt inzetten, zoals social media en filmpjes.

Het is belangrijk om dan ook genoeg focus te houden op de leerprestaties van een specifiek vakgebied wat jouw kind misschien niet zo ligt, en het is helemaal niet een gek iets om dan bijles in te schakelen. Vroeger ging het zoeken hiernaar natuurlijk van mond-op-mond of via school. Dat kan nog steeds wel, maar als je nou net even niemand vindt die geschikt is is het misschien handig om je reikwijdte wat uit te breiden en verder te zoeken dan de gebruikelijke paden.

Zo zijn er een aantal sites die je bijles gevers kunnen tonen die goed zijn en bij jou in de buurt zitten. Zo kun je met een paar klikken van de muis een pad kiezen voor jouw kind om meer uit zijn schooltijd te halen.

Een aantal sites waar je kunt zoeken:

  1. bijlesnetwerk
  2. studieverenigingsignum
  3. bijlesalmere

 

Het is natuurlijk niet altijd alleen maar plezier maken. Met goede reviews een spelletje maken van het leren is echter wel belangrijk. Alleen op die manier blijft informatie hangen bij de kids.