Home ⁄ 2017 ⁄ juli
waarom houden kinderen zo van gamen

Waarom houden kinderen van games?

Waarom houden kinderen van videospelletjes? Het korte, en voor de hand liggende antwoord is dat ze leuk zijn. In mijn psychologische interviews en enquêtes over videospel met kinderen vind ik vaak dat de games die kinderen liefhebben niet de makkelijkste spellen zijn om te “verslaan”, het zijn de uitdagende en moeilijke spellen die tijd nemen om te leren, te verkennen en te beheersen. Veel van hun favoriete spellen vereisen te leren van hun fouten, blijven zeer gefocust, overwinnen van frustratie, en samenwerken of krijgen van advies van hun vrienden. Sites als PS4-Pro-Bundel.nl targeten ook bijvoorbeeld specifiek kinderen met games die voor hen geschikt zijn. Bijvoorbeeld in verschillende interviews met Minecraft spelers, heb ik gehoord dat de verscheidenheid van uitdagingen en de zandbak natuur van het spel (“je kunt alles doen wat je wilt”) de grootste pluspunten van het spel zijn.

Hij praat over hoe ervarend leren gebeurt. Je moet natuurlijk de ervaring hebben, maar het andere noodzakelijke stuk is reflectie of articulatie, het in staat zijn om te begrijpen wat er is gebeurd. “In die cyclus van observeren, vragen, hypothesen, testen,” zegt Heppell, “ze lossen veel problemen op in hun games. Het is belangrijk voor ouders om hen te vragen over het probleemoplossen, omdat het in die observeren-vragen-hypothesise-testcyclus niet genoeg is; Je moet ook kunnen formuleren. ‘

Waarom is dit belangrijk?

“Het oplossen van problemen is belangrijk. Het omgaan met verrassingen is belangrijk en praten over hoe je het deed, dat is fundamenteel. Dus je moet die dingen hebben als reflectie en articulatie om optimaal te leren van het moment. Dat is een belangrijke rol voor ouders in dit alles. Ouders zullen nooit goed zijn met skateboarden, maar er zijn dingen die je over de verkeersveiligheid kunt zeggen. Leraren zullen nooit goed zijn met skateboarden, maar ze kunnen praten over de fysica van skateboardtrucs. Ouders zullen nooit zo goed zijn als hun kinderen in videogames, maar ze hebben hierbij een sleutelrol en het is die rol van vragen en luisteren. ‘Maar er is één belangrijk hiaat denk ik: we praten niet mét hen.

Leren omvat reflecteren, beschrijven

“Omdat onze kinderen een strakke kleine cyclus van iteratie hebben kunnen ze naar het scherm kijken en ze kunnen iets zien dat naar hen toe komt en ze denken: ‘Goh, mijn hypothese is, dat de dingen altijd van deze kant over het scherm gaan, dus als ik achter deze muur verstop. Dan gebeurt het misschien dat de hypothese verkeerd is, en moet ik aan een nieuwe strategie denken.’

 

Niet alleen ouders natuurlijk, maar iemand die voor en om kinderen zorgt, want degenen waarmee ze omgaan, zijn degenen die het meest waarschijnlijk zullen luisteren. “Gezinnen en ouders en grootouders zijn een belangrijk onderdeel van het leren,” zegt Heppell, “een van die ongebruikte middelen die de komende jaren zo belangrijk voor ons zullen zijn.”

interactie in games

Ik zie een trend en een thema als ik naar Heppell luister. Een jaar geleden schreef ik hoe we de online veiligheid van kinderen van binnen naar buiten uitvinden, en nu hoor ik dat Heppell zegt dat onderwijshervorming op die manier zal gebeuren: van binnen naar buiten, van klein tot groot.

In deze keynote op een opleidingsconferentie in zuidelijk Indiana, vertelt Heppell over zijn schoolontwerp en herontwerp projecten in kleine steden en gemeenschappen in China, Noorwegen, Singapore, Denemarken, Groot-Brittannië, enz. Succesvolle scholen gaan allemaal over gemeenschappen, lidmaatschap, collegialiteit en mutualiteit.

Ze gaan allemaal om kleine groepen mensen die samenkomen om het leren van onderaf te transformeren. Wat er ook op nationaal niveau gebeurt, maakt niet uit, behalve de bronnen, omdat de innovatie die dit voorwaarts rijdt op het niveau van de school ligt, op het niveau van het district, het gemeenschapsniveau zal inderdaad op gezinsniveau zijn. ”

Maar we kunnen niet vergeten om speels te zijn: Zie een eerdere post van mij over de beschermende en belonende vermogens van het spel, met psycholoog Stuart Brown. Clark Quinn, die computer- en simulatie-based learning in zijn boek, Engaging Learning, verkent, beschrijft het verwerven van kennis als “hard fun”, en merkt op over het belang van gevoelens om verbonden of betrokken te zijn aan wat iemand leert. Andere auteurs beschrijven intrinsieke motivatie, creativiteit, autonomie en uitdaging, vergezeld van ondersteuning als kerncomponenten van een optimale leerervaring. Wanneer het leren een “play” -component heeft, hetzij via gamificatie (het toepassen van spelontwerp en spelmechaniek voor niet-speltoepassingen om ze plezieriger en aantrekkelijker te maken, zoals beloningpunten voor het gebruik van uw creditcard of het verkrijgen van “badges” voor het afronden van clubactiviteiten) Of voor de eenvoudige vreugde of opwinding van de activiteit, zal het leren waarschijnlijk worden verbeterd. Daarom zijn opvoeders en psychologen zo geïnteresseerd in het gebruik van videogames als hulpmiddel voor leren.

Wanneer kinderen gevraagd wordt waarom ze videospelletjes spelen, geven meer dan de helft redenen zoals “ontspannen, nieuwe dingen leren en hun eigen wereld creëren.” In een studie van Cheryl Olson zijn de belangrijkste redenen die kinderen hebben gegeven voor spelen dat spellen “leuk zijn, spannend, en de uitdaging om dingen uit te vinden.” Olson heeft ook vastgesteld dat 45% van de jongens en 29% van meiden zeiden dat ze spelletjes spelen “om mijn boosheid eruit te krijgen.” Kinderen in dezelfde studie meldden dat zij gewelddadige videospelletjes speelden om stress te verlichten, opstandig te zijn en om de grenzen van acceptabel gedrag in een veilige omgeving te testen.

kinderen die gamen

Andere schrijvers kunnen ons verder helpen om te begrijpen waarom kinderen graag video games willen spelen. Jane McGonigal, in haar boek Reality is Broken, schrijft dat “games ons gelukkig maken omdat ze hard werken aan dingen die we voor onszelf kiezen”. Ze zegt verder dat we games aannemen die moeilijk en zelfs stressvol kunnen zijn omdat we genieten van de stimulatie en activering zolang we in staat zijn om de uitdaging aan te pakken. “Mihaly Csikszentmihalyi’s theorie van” flow” is ook gebruikt om uit te leggen waarom kinderen graag video games willen spelen. Csikszentmihalyi, een Hongaarse psycholoog, getraind aan de Universiteit Chicago, beschrijft de stroom als de ervaring van “volledig betrokken zijn bij een activiteit.” Het gevoel van stroom is een waarin een individu geen tijd en elke beweging, en gedachte volgt onvermijdelijk van de vorige. “Dit is niet in tegenstelling tot wat veel gamers ervaren als ze onderdompeld worden in gameplay.